fbpx

Vastuullisuustekomme Tilitoimistojen Taimiteko – on ehdolla vuoden vastuullisimmaksi bisnesteoksi!

TÄSTÄ ÄÄNESTÄMÄÄN!  Tekoa voi äänestää 25.11.2020 asti ja voittajat julkistetaan 1.12.2020. Arvostamme ääntäsi PK-sektorille ja yrittäjävetoiselle yritykselle, mutta ennen kaikkea nuorten työllistämisen, toimeliaisuuden, yrittelijäisyyden, ilmastonmuutoksen ja päästökompensoinnin eteen!

Tarina Tilitoimistojen taimiteon takana:

Viime vuosina on paljon puhuttu yhteiskuntavastuusta, ilmastonmuutoksesta ja varsinkin viime aikoina päästöjen kompensoinnista. Taloushallintoala kuluttaa 3. eniten paperia Suomessa. Olemme jo kauan sitten aloittaneet sähköistämään omia toimintojamme, sekä myös auttamaan asiakkaitamme sähköistymään. Paljon on vielä tehtävää, mutta olemme erittäin hyvässä vauhdissa. Viime vuosina olemme pohtineet enemmän, mitä ja miten voisimme tehdä vielä konkreettisemmin vastuullisuustekoja, jotka helposti kompensoisi kulutettavan paperin määrää, työllistäisi nuoria, kannustaisi hyviin tekoihin, toimeliaisuuteen ja yrittäjyyteen sekä vastaisi täysin meidän arvojamme.

Otimme kesällä Planet Company:n Jussi Korpikoskeen yhteyttä ja selvittelimme keinoja, jolla voisimme tehdä hyvää työllisyyden, yrittäjyyden ja ilmaston eteen. The Planet Company on yritystekojen yhteisöpalvelu, jossa jokainen yritys ja muutoksentekijä voi vauhdittaa kestävää kehitystä omalla toiminnallaan. Jos yritys siis haluaisi tehdä hyvää, mutta ei ole aivan varma miten, Planet Company auttaa ideoimisessa, suunnittelussa ja toteuttamisessa. Käykää tutustumassa!

Planet Companyn Jussi Korpikoski ja Matti Miettinen järjestivät meille kesäkuussa palaverin Suomen 4H-liiton Tarja Anttosen kanssa, jossa Tarja esitteli meille taimiteko.fi -vastuullisuustekoa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä nuorten työllistämiseksi. Palaverin aikana muodostui nopeasti kuva, että teko on niin monelta osalta juuri sitä mitä etsimme, että lähdemme mukaan kehittämään meille omaa taimitekoa. Näin syntyi Tilitoimisto Aarnion Planet -teko muiden Planet tekojen joukkoon.

Nopeasti kuitenkin pohdimme, että meidän täytyy ilman muuta haastaa Planet -tekoomme mukaan koko taloushallintoala. Teko on yksinkertaisesti niin mahtava, helppo toteuttaa ja tekee todella paljon hyvää. Tästä syntyi idea kontaktoida ja ottaa yhteyttä Taloushallintoliittoon. Ideana oli, että heidän kautta saadaan jaettua tietoa kaikille auktorisoiduille tilitoimistoille Taloushallintoliiton Tilitoimistossa -lehden kautta ja saada mahdollisimman monta tilitoimistoa mukaan vastuullisuustekoon meidän kaikkien hyväksi. Ja näin syntyi Tilitoimistojen Taimiteko!

Teko kuitenkin jatkojalostui entisestään. Mietimme, miksi rajoittaa tekoa; haastetaan mukaan kaikki tilitoimistot omalla ja helposti ymmärrettävällä esimerkillä ja konseptilla, mutta otetaan mukaan myös muutkin yritykset ja yksityishenkilöt. Tästä alkoi muodostua isompi kokonaisuus kun osasimmekaan arvella, mutta kun jotain tehdään, niin tehdään se kunnolla!

Tilitoimistojen taimiteko haastaa nyt kaikki suomalaiset, yritykset ja yksityishenkilöt, mukaan vastuullisuustekoon! Tilitoimistot ja taloushallintoalan yritykset voivat osallistua tekoon erittäin helpolla tavalla, eli esimerkiksi 1 taimi per tehty tilinpäätös tai asiakas. Esimerkkinä: Tilitoimistolla on asiakkaana 23 yritystä ja haluavat toteuttaa teon istuttamalla yhden taimen per asiakas tai tilinpäätös. Näin ollen Taimiteon euromäärä on 57,50€. Tällä yritys työllistää yhden nuoren ja päästökompensoinnin määrä on 5 347,5kg C02 päästöä.

Kaikki yritykset voivat osallistua tekoon myös samalla kaavalla esimerkiksi asiakasmäärään perustuen, mutta myös muulla omavalintaisella tavalla ja summalla taimilaskurin avulla.

Yksityishenkilöt voivat osallistua tekoon suoraan taimikaupan kautta valitsemalla joko tasasumman tai valitsemalla itse taimien määrän.

Nyt siis tekomme on ehdolla Bonfiren Vuoden vastuullisimmaksi bisnesteoksi! Suuri kiitos yhteistyöstä ja loistavasta vastuullisuusteosta Suomen 4H liitto ja Tarja Anttonen, The Planet Companyn Jussi Korpikoski ja Matti Miettinen sekä kaikki muut taustalla olevat! Kiitämme myös Bonfire -bisnesmediaa ehdokkuudesta!

Miten osallistun? Simple steps:

  1. Valitse tapa, jolla haluat lähteä mukaan
    1. Ennalta määritetty kiinteä summa
    2. Itse valitsemasi taimien määrä
  2. Lisää valintasi ostoskoriin
  3. Siirry ostoskoriin
  4. Kirjoita kuponkikoodi ”tilitoimistossa
  5. Maksa

Näin on hyvä työ tehty!

Muista myös käydä antamassa tukesi meidän Planet -teolle planet companyn sivuilla!

Linkit ja lisätietoa:

  • Pika-tarvekartoitus