fbpx

TIEDOTE 14.12.2021, julkaisuvapaa heti

TILITOIMISTO AARNIO KASVAA YRITYSOSTOIN TURUSSA JA RIIHIMÄELLÄ

Tilitoimisto Aarnion Oy on ostanut LR-Laskenta Oy:n ja Turun Tilipalvelut Oy:n osakekannat ja laajentaa näin palvelutarjontaansa ensimmäistä kertaa myös Varsinais-Suomen ulkopuolelle, Riihimäelle. Yrityskaupan myötä Aarnio saa erityisosaamista mm. henkilöstörahastoista ja niiden kirjanpidosta. Kauppojen myötä Tilitoimisto Aarnion konsernin työntekijämäärä nousee jo yli 40 henkilöön ja liikevaihto yli 3 miljoonaan euroon.


LR-Laskenta Oy

LR-Laskenta on 7 hengen tilitoimisto Riihimäellä ja palvelee asiakkaitaan niin talous- kuin palkkahallinnossa. Koko prosessi alusta loppuun asti hoidetaan aina oman nimetyn vastuuhenkilön toimesta. Yritys on erikoistunut henkilöstörahastojen kirjanpitoon.  LR-Laskenta Oy jatkaa omalla nimellä ja y-tunnuksellaan ja entiset omistajat Leila Rantamäki ja Sirpa Wikholm jatkavat yhtiön palveluksessa. Toimiston vetovastuun ottaa pitkään yhtiössä asiakkaita palvellut, Pauliina Karhumäki. Yhtiön toimitusjohtajana toimii jatkossa Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja, Tatu Virta.

-Tilitoimistoalan kehitys, uudet lainsäädännöt ja kommervenkit sekä alan muutenkin lisääntynyt kompleksisuus eri vaateineen vie toimintaa koko ajan pois alan keskiöstä. Tämä sai miettimään miten vastata näihin haasteisiin. Aikaa menee yhä useammin täysin muissa prosesseissa, kun varsinaisessa talous- tai palkkahallinon parissa. Tämän pohjalta syntyi ajatus etsiä toiminnalle mahdollista jatkajaa tai erittäin läheistä kumppania. Puhuin asiasta tuttavallemme ja hän lupasi auttaa asiassa. Eikä mennyt kauaa, kun saimme tietää, että Tilitoimisto Aarnio on kiinnostunut kuulemaan lisää. Asiat etenivät nopeasti ja elokuun lopussa teimmekin jo kaupat osakkeista, kommentoi LR-Laskennan entinen omistaja Leila Rantamäki.

-Olemme alusta asti olleet vakuuttuneita LR-Laskennan tavasta hoitaa asiakkuuksiaan. Sitoutuneet asiakkaat ja henkilöstö ovat meille tärkeitä arvoja ja nämä nousivat esille myös LR-laskennan yrittäjien kanssa keskusteltassa. Uskomme LR -Laskennan hankinnan tukevan kasvutavoitteitamme, kertoo Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta.

 

Turun Tilipalvelut Oy

Turun Tilipalvelut on 4 hengen tilitoimisto Turussa Itäisellä Pitkäkadulla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan niin talous- kuin palkkahallinnossa. Koko prosessi alusta loppuun asti hoidetaan aina oman nimetyn vastuuhenkilön toimesta. Turun Tilipalvelut Oy jatkaa myös omalla nimellä ja y-tunnuksellaan. Entinen yrittäjä Jouko Kössi pysyy yhtiön palveluksessa ja palvelee asiakkaita edelleen. Joukon myötä Tilitoimisto Aarnio saa entisestään lisää substanssiosaamista taloon. Yhtiön toimitusjohtajana toimii jatkossa Tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja, Tatu Virta.

-Halusin löytää niin asiakkaille kuin työntekijöille hyvän kodin ja jatkajan. Jo ensimmäisten keskustelujen jälkeen oli selvää, että olen oikeassa paikassa. Aarnion suunnitelmat kuulostivat hyvältä, sillä he ovat enemmänkin meidän oman toimintamme tukena ja auttavat asioissa, kuin että muuttaisivat kaiken vain muuttamisen vuoksi, toteaa entinen yrittäjä Jouko Kössi.

-Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Joukon ja hänen henkilöstönsä osaamisen Tilitoimisto Aarnion käyttöön. Aarnion palvelut ovat laajemmat kuin Tilipalveluiden ja näitä laajentuneita palveluita osa yhtiön asiakkaista on jo päässytkin hyödyntämään. Tästä kaupasta hyötyvät varmasti kaikki: asiakkaat, ostaja ja myyjä, taustoittaa tilitoimisto Aarnion toimitusjohtaja Tatu Virta.

 

Osapuolet innoissaan kehitysmahdollisuuksista

Kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä syntyneistä kaupoista, sillä kaikkia kolmea yhtiöitä yhdistää muun muassa samanlainen ajatus tilitoimistoliiketoiminnasta. Erityisen tärkeäksi koetaan, että jokaisella asiakasyrittäjällä on oma nimetty vastuuhenkilö, joka oikeasti tietää ja tuntee asiakkaan liiketoiminnan.

-Koko kaupantekoprosessi on ollut erittäin sujuva, sillä olemme samanhenkisiä. Asiakaspalvelu ja asiakkaasta välittäminen sekä aito kohtaaminen on molemmille tärkeää. Suurin huoli meillä oli koko prosessin alkajaisiksi, että miten henkilökunnasta ja asiakkaista pidetään huolta. Emme ikinä haluaisi yrittäjille kasvotonta palvelua. Aarnion prosessit nähneenä voimme kuitenkin huoletta todeta, että sekä työntekijöidemme että asiakkaidemme tulevaisuus on turvattu. On myös hienoa, että saamme kaupan myötä tarjottua asiakkaillemme lisäpalveluja, toteaa LR-Laskenta Oy:n toinen entinen osakas Sirpa Wikholm.

-Uskomme, että pystymme mukaantulomme myötä kehittämään yhtiöiden liiketoimintaa ja prosesseja niin sisäisesti kuin myös asiakkaiden suuntaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voisi olla sähköisten ohjelmien kuten Netvisorin ja Fennoan mukaantulo. Nämä virtaviivaistavat molempien osapuolien arkea ja tuovat ennen kaikkea uusia helpotuksia asiakasyrittäjän arkeen. Olemme todella innostuneita, kun saamme LR-Laskennan ja Turun Tilipalveluiden henkilöstöt ja asiakkaat osaksi kokonaisuuttamme, kertoo Virta.

Aarnion mukaantulon myötä ostettujen yhtiöiden palvelutarjonta laajenee entisestään ja toiminta saa leveät hartiat arjen tueksi. Uusina palveluina mukaan tulevat mm. yritysten ELY-Kehittämispalvelut, yritysrahoitushakemukset, Aarnio Laki -Lakipalvelut, Yrityskauppapalvelut, ohjelmistokonsultointia sekä paljon muuta.

-Palvelutarjontamme sekä verkostomme ovat erittäin laajat. Pyrimme siihen, että asiakas saa saman katon alta kaikkien talous- ja palkkahallintopalveluiden lisäksi myös kaikki muut yritystoimintaan liittyvät tukipalvelut. Panostamme paljon myös siihen, että niin meidän kuin asiakkaan käytössä ovat modernit sähköiset järjestelmät ja menetelmät. Olemme viime syksystä asti tehneet runsaan määrän kehittämisprojekteja asiakkaidemme kanssa sekä sähköistäneet heidän sisäisiä ja ulkoisia prosessejaan erinomaisin tuloksin mm. ELY-kehittämispalveluiden kautta, joka on erittäin kustannustehokasta, kertoo Virta.

 

Tilitoimisto Aarnio on vuonna 1960 perustettu turkulainen perheyritys ja tilitoimisto, joka palvelee asiakkaitaan mottonsa mukaisesti, paljon enemmän kuin tilitoimisto. Tärkeimpänä yksityiskohtana painotetaan edelleen yrittäjän aitoa palvelua. Meille asiakas on aina yrittäjä, ei yritys. Tilitoimisto on yhä Aarnion perheessä, kun yhtiön perustajan Seppo Aarnion poika, Matti Aarnio, omistaa vaimonsa Tiinan kanssa koko yrityksen osakekannan. Yhtiöllä on toimipiste Turussa sekä etätyöpiste Espanjan Aurinkorannikolla. Yhtiö työllistää toimipisteissään yhteensä jo yli kolmekymmentä talous- ja palkkahallintoalan ammattilaista ja on jatkuvasti laajentanut palveluitaan.

Tilitoimisto Aarnio on asiakkaitaan aidosti palveleva yritys, joka ei epäröi rohkeasti kokeilla ja investoida erilaisiin ratkaisuihin. Esimerkkinä toimikoon yrityksen itse suunnittelema ja kehittämä taloushallinto-ohjelma, kun markkinoilla ei vielä ollut kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkaille käytettäviksi.

Tilitoimistoliiketoiminnan myötä yhtiölle on syntynyt myös sisaryrityksiä, kuten Suomen Yrityskaupat Oy, joka on nykyään Pohjoismaiden suurin yritysvälitysketju.

Yrityskauppojen myötä Tilitoimisto Aarnion konsernin liikevaihto nousee yli 3 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä kokonaisuudessaan yli 40 henkilöön.

 

Lisätiedot ja kyselyt:

Tilitoimisto Aarnio, toimitusjohtaja Tatu Virta – 050 5947 144, tatu.virta@aarnio.fi
Tilitoimisto Aarnio, hallituksen puheenjohtaja & yrittäjä Matti Aarnio – 040 5011 740, matti.aarnio@aarnio.fi
LR-Laskenta Oy, entinen omistaja & yrittäjä, Leila Rantamäki – 050 5539 420, leila.rantamaki@lr-laskenta.fi
LR-Laskenta Oy, entinen omistaja osakas, Sirpa Wikholm – 040 5194 198 – sirpa.wikholm@lr-laskenta.fi
Turun Tilipalvelut Oy, entinen yrittäjä, Jouko Kössi – 044 5907 830 – jouko.kossi@turuntilipalvelut.fi

 

 

 

  • Pika-tarvekartoitus